“БСП влиза в кампанията като партия, която е управлявала, която

...
  “БСП влиза в кампанията като партия, която е управлявала, която
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП искаме да продължим социалната политика, компенсациите за икономиката и подкрепата за младите


 
 
“БСП влиза в акцията като партия, която е управлявала, която единствено пред 7 месеца е поела едни задължения пред българските жители и в този момент можем с открити лица да излезем пред тях и да им кажем, че през днешния ден огромна част от тях са факт. А именно- безплатните ясли и детски градини, повишението на пенсиите два пъти, подпомагането на бизнеса с обезщетения, помощта за младите фамилии като въвеждането на необлагаем най-малко за едно дете 600 лева, за две - 1200 лева ” Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” в 24 МИР - София Георги Свиленски в предаването “Денят стартира с Георги Любенов ” по Българска национална телевизия.   
“Нека всеки, когато отиде да гласоподава, да види през личния взор коя партия какво е направила за него. Пенсионерът да си огледа пенсията, младежът да си огледа парите, които му остават в фамилията, родителите на млади деца да видят, че към този момент не заплащат такси за ясли и детски градини ”, добави той. 
“От партията, с която преди година никой не искаше да си приказва и бяхме партия на предишното, Българска социалистическа партия се трансформира в мечтан сътрудник, партията, която може да си приказва с всички, да направи по този начин, че да има държавно управление, то да действа и да взема решение значимите проблеми. Разбира се, случиха се изненади, не бяхме решили някои от сътрудниците си. Сега обаче имаме учредения още веднъж да се явим пред хората и да желаяме още веднъж тяхната поддръжка ”, разяснява още Свиленски. 
Той акцентира, че след изборите би трябвало да бъде продължена обществената политика, компенсацията за бизнеса, поддръжката за младите и демографията. “Ние предлагаме безвъзмездни и неограничени инвитро процедури. Има доста млади фамилии, които имат такива проблеми и ние предлагаме това да бъде решено незабавно. Предлагаме и безвъзмездни медикаменти за деца до 14-годишна възраст и безвъзмездни учебници до 12 клас ”, посочи социалистът. 
“Виждаме, че някои наши сътрудници припознават за техни достижения увеличението на пенсиите и безплатните детски градини, които бяха наши оферти, неща, за които ние сме се борили, а те бяха срещу. Няма неприятно, хубаво е и в този момент като влезем в Народното събрание да поддържат и другата част от нашата обществена стратегия, само че не е някак си правилно ”, означи Георги Свиленски. 
“В 47-то Народно заседание видяхме с очите си по какъв начин ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и “Възраждане ” работят работиха дружно в колаборация. Сега българските жители не би трябвало да дадат опция на тези партии да имат болшинство в Народното събрание, а в противен случай, да дадат небосвод на политика, която е в полза на България ”, безапелационен бе той.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР